Een lijstenmakerij zoeken bij u in de buurt?

Op maat ingelijste kunst en erfstukken kosten minder dan andere dingen in je huis. Uiteraard kost op maat inlijsten meer dan een kant en klare lijst, net zoals op maat gemaakte raamdecoratie duurder is dan kant-en-klaar, en op maat gemaakte meubelen ook duurder zijn dan die uit de fabriek. Hoe dan ook, je krijgt waar voor je geld en er is een tijd en plaats voor eigen keuze. Op maat inlijsten is van grote waarde voor stukken die u belangrijk vindt om te laten zien of om goed te bewaren - laten zien van uw persoonlijkheid of het bewaren van dierbare herinneringen of als verzamelwaarde.

"Zuur vrij" betekent museum / behoud / duurzame kwaliteit
Standaard passe-partouts en montage karton worden gemaakt van houtpulp papier, wat van nature zuur bevat. (Daardoor worden vergeling en achteruitgang van het product veroorzaakt). Tijdens de fabricage wordt nu een chemische buffer aan de passé-partouts toegevoegd, meestal calcium carbonaat. Deze term klinkt vast bekend. Calcium carbonaat is een basis ingrediënt in maag antacida. Het doel ervan is het opnemen of neutraliseren van het zuur, wat net zo werkt in het karton als in je maag. Daarom is het karton "zuur vrij". Het probleem is alleen dat het maar tijdelijk werkt; daarna begint het zuur, wat nog steeds in het karton zit, te werken met de bijbehorende schadelijke effecten.

Het enige karton van museum / behoud kwaliteit zijn deze die gemaakt zijn van 100% stof (meestal katoen) of alpha cellulose (gezuiverd) papier. Deze soorten karton zijn van nature niet zuur en voldoen aan de standaard norm van elke museum en behoud instantie. Gewoon "zuur vrij" is niet goed genoeg.

Ontspiegeld glas houdt vervaging tegen
Ontspiegeld glas heeft niet meer duurzame kwaliteiten dan gewoon glas. Vervagen wordt veroorzaakt door ultraviolette (UV) straling zoals in zonlicht, fluorescerend licht en andere bronnen van licht zitten. Dit ultraviolette licht kan gefilterd worden door middel van een dunne, onzichtbare laag aan de binnenkant van het glas. Het is het UV filter die het vervagen tegen gaat. Lijstenmakers bieden nu glas aan dat ultraviolet filtert in de standaard en ontspiegelde vorm.

Droog monteren is de beste manier om kunst te monteren
Droog monteren is alleen goed wanneer kunst op niet-poreus papier gedrukt is (zoals een foto) en geen verzamelwaarde heeft. Als het papier poreus is (zoals de meeste posters), dan is nat monteren in een vacuüm over het algemeen beter omdat er dan geen warmte gebruikt wordt die misschien schadelijk is en lijm op waterbasis is op den duur stabieler dan lijm die gevoelig is voor warmte. Als je kunst verzamelwaarde heeft, moet het duurzaam gemonteerd worden door het gebruik van speciale materialen en methodes. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar droog en nat monteren vallen hier niet onder.

Kunst heeft standaard maten
Kunst kan elk formaat hebben. Foto's hebben standaard maten, en kant-en-klare lijsten zijn daarvoor gemaakt. Echter, originele kunst en kunstafdrukken - inclusief posters - zijn gemaakt in formaten die de kunstenaar of uitgever beslist; er is geen standaard. Op maat gemaakte lijsten worden gemaakt om te passen, en hebben een uitgebreide reeks met visuele effecten of unieke kenmerken.

"50% goedkoper" op maat inlijsten is een goede koop
De belofte van grote korting is een handige verkoop zet, die ervoor zorgt dat klanten denken dat ze een uitzonderlijke waarde krijgen, terwijl in werkelijkheid de beschrijving van de producten en diensten misleidend kunnen zijn. Ook zijn de kortingen meestal gebaseerd op opgedreven handelsprijzen. Nietsvermoedende klanten kunnen voor de gek gehouden worden, tot het te laat is.

Wanneer je een op maat gemaakte lijst koopt, koop je meer dan gewoon een lijst. Je koopt ook het voordeel van de kennis van de lijstenmaker, zijn vakkundigheid, training en ervaring. Overleg met een ervaren, professionele lijstenmaker kan resulteren in een afgerond project dat een aantrekkelijk brandpunt is dan zomaar een plaatje aan de muur. Als je kunst verzamelwaarde heeft, dan worden er speciale methodes en materialen gebruikt om het duurzaam te maken. Deze voordelen hebben meer waarde.

Lijstenmakerijen die op maat inlijsten bepalen hun eigen prijzen; er is geen standaard prijs. Wees er daarom zeker van om de laagste prijzen te vergelijken, en dan niet alleen de kortingsprijzen of -percentages. Kijk ook naar de reputatie van de lijstenmaker, de kwaliteit van de materialen en de bekwaamheid, de verschillende services, en het advies zowel als de prijs. Lage prijzen staan niet altijd voor een goede kwaliteit; een enigszins hogere prijs kan een veel betere kwaliteit hebben omdat je veel meer krijgt voor je geld.