Een lijstenmakerij zoeken bij u in de buurt?

Om uw kunstwerk een lange levensduur te geven is het aan te raden het conserverend te laten inlijsten. Bij het conserverend inlijsten worden alleen materialen gebruikt die het kunstwerk niet aantasten.

Uw lijstenmakerij kan er voor zorgen dat het kunstwerk dusdanig beschermd wordt dat aantastingen tot een minimum wordt beperkt.

Afstandhouder
Om er voor te zorgen dat het kunstwerk en het glas elkaar niet raken wordt er een afstandhouder gebruikt. De afstandhouder is een strip die veranderingen van temperatuur en luchtvochtigheid tussen het glas en het kunstwerk stabiel houdt. Een passe-partout is in feite ook een afstandhouder.

Zuurvrij passe-partoutkarton
Bij het gebruik van passe-partoutkarton, opvulkarton en de achterwand is het van groot belang dat dit materiaal van zuurvrije materialen zijn gemaakt. Hierdoor wordt voorkomen dat uw werk wordt beschadigd door de inwerking van zuren die in andere materialen aanwezig kunnen zijn.

UV-werend glas
UV-werend glas heeft als unieke werking het tegengaan van schadelijke  utraviolette straling. UV-werend glas beschermd uw kunstwerk tegen deze schadelijke straling waardoor de levensduur wordt verlengd.

"Het inlijsten van uw kunstwerk verdient aandacht. Uw lijstenmaker kan u alles vertellen over conserverend inlijsten."